top of page
Фото автораАлександр Оскома

Відстояно право військового на призначення пенсії, виходячи з пільгової вислуги років


За позовом адвокатів Подільського юридичного центру в інтересах клієнта, Окружним адміністративним судом м. Києва 11 листопада 2021 року ухвалено рішення у справі №640/25229/21 та визнано протиправними дій і зобов’язано Київський міського територіальний центр комплектування та соціальної підтримки оформити та направити до Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві необхідні документи для призначення позивачу пенсії за вислугу років відповідно до статті 12 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».


Як слідує з матеріалів справи у позивача на час звільнення з військової служби вислуга років становила:

Календарна – 20 років 08 місяців 11 днів;

Пільгова – 06 років 04 місяці 24 дні;

Всього: 27 років 01 місяць 19 днів.

Тому останній звернувся до Київського міського територіального центру комплектування, як до визначеного МО України уповноваженого органу на підготовку та направлення до управління пенсійного фонду документів для призначення пенсії, з заявою про призначення пенсії, складеної у встановленій формі, до якої долучив весь перелік документів, визначений п. 7 Порядку № 3-1 та п. 3.3. Розділу 3 Положення №530, у тому числі і документи що підтверджують наявну у позивача вислугу років.

Проте військкомат відмовив позивачу у складанні та направлені до Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві документів для призначення пенсії за вислугу років.

Така відмова обґрунтована тим, що у позивача відсутня необхідна календарна вислуга років, а саме 25 років. А наявна пільгова вислуга років не враховується при набутті права на призначення пенсії.


Така бездіяльність військкомату оскаржена Подільським юридичним центром до суду, що мало наслідком ухвалення рішення про задоволення позову.




Звертайтеся за консультацією, роз’ясненням та допомогою!


Наша практика в інших регіонах:

121 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page