top of page
Фото автораАлександр Оскома

Перелік Документів - ВЛК - Встановлення Причинного Зв'язку Поранень, Смерті ....З Військовою службою


Один із основних документів, який є обов’язковим при реалізації права на отримання одноразової грошової допомоги (ОГД), є висновок військово-лікарської комісії про причинний зв’язок захворювання, травми, контузії, каліцтва, поранення та смерті військовослужбовця з військовою службою.


При цьому, для вірного формулювання такого зв’язку, від чого залежить у т.ч. розмір виплати, на розгляд ВЛК потрібно подати повний пакет документів.

Виходячи з вимог нормативно-правових актів та практичної діяльності, в даній статті наводемо короткий перелік таких документів, необхідних для пред’явлення на ВЛК разом із направленням або ЗАЯВОЮ про його проведення.


Які документи подаються на ВЛК в разі смерті (загибелі) військовослужбовця (колишнього військовослужбовця).


Членом сім’ї загиблого голові відповідної військово лікарської комісії подається заява, до якої долучаються наступні документи:

1. Свідоцтво про смерть, видане Мінюстом України та його засвідчена копія.

2. Лікарське свідоцтво про смерть (довідка про причини смерті) та його засвідчена копія.

3. Витяг з наказу командира військової частини про виключення військовослужбовця із списків частини у зв'язку зі смертю (за наявності).

4. Сповіщення про смерть.

5. Паспорт громадянина України та його засвідчена копія (старого зразка: сторінки – перша та з відміткою про реєстрацію місця проживання; ID-паспорт - обидві сторони та копія додатку з реєстрацією місця проживання).

6. Документ, про родинну спорідненість з загиблим (копія свідоцтва про шлюб, про народження тощо).


Важливо знати:

Заява про проведення ВЛК особою може бути подана через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки або ж на пряму голові відповідної військово лікарської комісії.


Засвідчення копій документів здійснюється:

- нотаріально;

- військово-облікових документів - посадовими особами військових комісаріатів (військових частин);

- медичних документів – закладом охорони здоров'я, який видав документ.



Які документи подаються ВЛК Для Встановлення Причинного Зв'язку Захворювань, Травм, Поранень, Контузій, Каліцтв З Військовою Службою


Начальнику Центральної військово-лікарської комісії

Збройних Сил України або начальнику Регіональної штатної ВЛК подаються наступні документи:

1. Заява (направлення) на проведення ВЛК.

2. Паспорт громадянина України та його засвідчена копія (старого зразка: сторінки – перша та з відміткою про реєстрацію місця проживання; ID-паспорт - обидві сторони та копія додатку з реєстрацією місця проживання).

3. Для осіб рядового та сержантського складу - військовий квиток та його засвідчена копія, довідка про проходження військової служби;

4. Для офіцерського складу - посвідчення офіцера або військовий квиток офіцера запасу та його засвідчена копія, витяг з послужного списку.

5. Медичні документи (медична книжка військовослужбовця, медична карта амбулаторного хворого, виписні епікризи, консультаційні висновки, результати медичних обстежень тощо), що характеризують стан здоров'я військовослужбовця (колишнього військовослужбовця) до початку проходження військової служби, під час проходження військової служби та після звільнення.

6. Документи військово-лікарської експертизи (обов'язково для колишніх військовослужбовців, звільнених з військової служби за станом здоров'я, в інших випадках - за наявності): свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК, оригінали та їх засвідчені копії;

7. Довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) або її засвідчена копія та/або засвідчена копія Акта про нещасний випадок.

8. Довідки військового комісаріату (військової частини) про терміни участі в АТО (ООС), безпосередньої участі в бойових діях, бойових діях на території інших країн, участі в ММО, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, випробуванні ядерної зброї, та їх засвідчені копії.

9. Посвідчення учасника бойових дій та його засвідчена копія (за наявності).

10. Посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи) та його засвідчена копія.

11. Інші достовірні документи - архівні довідки, довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), видані до 1994 рок, матеріали службового розслідування, дізнання, досудового слідства, ухвали (рішення) судів тощо, які підтверджують факт та обставини одержання військовослужбовцем травми (поранення, контузії, каліцтва).


Цікаво почитати до теми:


Для отримання юридичної консультації Ви можете залишати свої питання в ЧАТ!


1 867 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page